Parkanon Kiekolle D1 A-tason aluemestaruus!

6.4.2014

Kultaa juhlittiin lukemin 6-1. Finaalissa vastassa LeKi/Tappara.

Jännitystä ja latautumista kauden huipentumaan oli joukkueessa havaittavissa koko voitokkaan välieräottelun jälkeisen viikon. Tiedettiin että finaalin vastus tulisi olemaan kovaa luokkaa. A-jatkosarjassa pelattiin 15 ottelua joista PK 83 voitti 13 häviten vain kaksi ottelua. Tappioista toinen tuli juuri finaalivastustajalle helmikuun lopussa.

Ottelun aluksi Marko Kivi Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen alueen hallituksesta, nostatti tunnelmaa ja toivotti joukkueet ja katsojat tervetulleiksi. Finaali sai unelma alun, kun heti ensimmäisessä vaihdossa ajassa 0:23, Oliver Koskinen vei PK: n 1-0 johtoon. Maali toi tuskaa vastustajan pelaamiseen ja vapautti omamme pahimmasta jännityksestä. Vastustaja otti päällekkäiset jäähyt ja kahden miehen ylivoimalla vuonna 2002 syntynyt Jonne Toivonen viimeisteli taululle lukemat 2-0 ajassa 6:35. Maaliin syötön antanut Matias Kaikkonen saalisti jo ottelun toisen syöttöpisteensä.

Heti toisen erän alkuun ajassa 16:07 (-00 pelit pelataan 3x15min) Teemu Oksanen teki PK: n kolmannen maalin ehkä kauden hienoimman syöttökuvion päätteeksi. Hyökkäys käynnistyi omasta päästä ja maalia edelsi kahdeksan syöttöä. Hetkeksi taisi tulla hyvän olon tunne ja vastustaja pääsi kaventamaan ajassa 17:36. Tästä Leki/Tapparan yhdistelmäjoukkue sai lisävirtaa ja omaan pelaamiseemme tuli pientä hermostuneisuutta. Toisesta erästä muotoutui ottelun tasaisin, PK: n Aleksi Kukkulalle merkittiin 10 torjuntaa (1.erä 4 ja kolmas 5) ja vastustajan veskarille 12 torjuntaa (1.erä 11 ja 3. erä 19). ”Allu” ei ottelussa silti helpolla päässyt, varsinainen game saver tuli torjutusta läpiajosta ja oli lähellä ettei vastustaja laittanut peliä todella jännittäväksi.

18 minuuttia pelattiin tasaista, katsojien hermoja raastavaa peliä, kunnes ajassa 35:26 Oskari Mäkiviinikka räjäytti hallin 4-1 osumallaan. Tällä kohtaa hallin upea, yli satapäinen yleisö alkoi kannustaa omiaan ja ajassa 39:19 Jonne Toivonen latasi illan toisen maalinsa siirtäen PK: n ratkaisevan tuntuiseen 5-1 johtoon. Maalin mahdollisti kolmen kuukauden sairaslomalta kehiin palanneen Jami Mäkisen upea taistelu laitakamppailuissa, ja niiden selvittäminen kovia taklauksia vastaanottaneena voittajana.

Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Oskari Mäkiviinikka teki vielä vapauttavan 6-1 lukeman tulostaululle ja sen seurauksena Parkanon FennoSteel- Areenan tunnelma oli maailmanluokkaa. Ajassa 45:00 hanskat, kypärät ja mailat lensivät ilmaan.

Ottelun jälkeen Marko Kivi ja PK 83: n valmennuspäällikkö Aarne Mansukoski laittoivat voitokkaalle D-00 joukkueellemme kultaiset mitalit kaulaan. Joukkueen juhlat jatkuivat pukuhuoneessa ja myöhemmin ravintola Paroonin kabinetissa tarjoillulla illallisella.

PK 83: n D-00 joukkue haluaa kiittää valmentajiaan Esa Impposta, Timo Rajalaa, Kalle Koskista ja Mara Mäkistä, sekä huoltaja Heikki Heikkilää, poikien vanhempia / huoltajia, joukkueen sponsoreita, -98 joukkuetta yhteistyöstä ja avusta kauden aikana, sekä itse seuraa loistavista olosuhteista jääkiekon harrastamiseen.