C00-joukkue sai kaulaansa hopeamitalit!

31.3.2015

Hopeamitalijoukkue!

KPK vei 2. finaaliottelun nimiinsä 7 - 6.

Parkanon Kiekon C00-joukkue matkasi sunnuntaina Mänttään kohtaamaan KPK: n toistamiseen finaalisarjassa. Lauantain ensimmäisessä finaaliottelussa Parkanossa PK 83 joutui kokemaan niukan tappion 4 – 5 lukemin. Ottelusarjaa lähdettiin tasoittamaan tosissaan ja parantamaan pelaamista ottelun alussa sekä erityisesti toisessa erässä, johon ensimmäisen finaaliottelun voitto käytännössä menetettiin. KPK oli saanut kokoonpanoonsa lisämiehiä lauantaiseen verrattuna, ja kun peli vielä pelattaisiin heidän kotihallissaan, oli odotettavissa erittäin kovatasoinen kamppailu.

Kun ottelu lähti käyntiin, oli heti huomattavissa, että PK 83 halusi tosissaan tulla vielä seuraavana keskiviikkona Mänttään hakemaan kultamitalit kaulaansa. Peli oli erittäin tasaista ja todella vauhdikasta sekä laadukasta jääkiekkoa, aivan niin kuin finaalissa pitää ollakin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2 – 3 PK 83: n johtaessa Oliver Koskisen (2) ja Ville Koskirannan (1) tekemillä maaleilla.

Toisesta erästä muodostui tasainen vääntö jossa maaleja tehtiin yhteensä peräti kuusi kappaletta. Molemmat joukkueet saivat iskettyä 3 maalia, joista yhden teki Oliver Koskinen rangaistuslaukauksella. Kahdesta muusta maalista vastasi Vesa Lamminmäki. Toiselle erätauolle lähdettiin siis PK 83: n johtaessa ottelua 5 – 6.

Kolmas erä ehti vanheta runsaat seitsemän minuuttia kun KPK iski tasoitusmaalin. Erä oli siihen asti ollut tasaista pelaamista kummankin joukkueen luodessa maalipaikkoja ja puolustaen tarkasti. KPK sai tasoituksesta uutta intoa 130 päisen yleisön kannustaessa. Ajassa 54:12 KPK sai survottua vähän onnekkaastikin voittomaalin. Maalinedustilanteessa kiekko pomppi vähän joka suuntaan ja lopulta maaliin. Maali oli kaiken lisäksi alivoimamaali.

Kun PK 83 ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut tasoitusta tehtyä viimeisen vajaan kuuden minuutin aikana, otti KPK voiton ja vei C2 AA aluemestaruuden otteluvoitoin 2 – 0.

PK 83:n pelaajat eivät kovin kauaa jaksaneet olla pettyneitä ottelusarjan lopputulokseen, koska vastus oli ollut erittäin kova ja pelit tasaisia ja vauhdikkaita sekä hyviä näytteitä siitä mitä osataan.

C00-joukkue päätti siis kautensa hopeamitaliin. Se on joukkueelle kolmas perättäinen mitali Hämeen alueen sarjoissa. D2- ja D1-ikäluokissa joukkue pelasi A-tasolla saaden ensin hopeaa ja sitten viime kaudella voittaen mestaruuden. Tämän kauden hopea tuli siis sarjatasoa ylempänä kuin D-junioreina saavutetut mitalit.

Mainittakoon vielä lopuksi sellainen erikoisuus sunnuntain ottelusta, että tämä C00-joukkueiden kohtaaminen oli kautta aikojen viimeinen sarjaottelu Mäntän pressuhallissa. Pelin jälkeen jäät laitettiin sulamaan ja heti alkaneella viikolla hallia ruvetaan purkamaan. Vanhan hallin viereen valmistuu ensi syksyyn mennessä uusi komea jäähalli.