Kesäharjoitukset alkavat 8.6.2015

27.5.2015

Kesäharjoitusajat ja ryhmät 2015
(klikkaa kuva suuremmaksi)
Kesäharjoitusajat ja ryhmät 2015 (klikkaa kuva suuremmaksi)

Antti Luusalo valmentajana viime kesän malliin.

Parkanon Kiekon ohjatut kesäharjoitukset junioriharrastajille alkavat maanantaina 8.6.2015 eli viikolla 24. Käytännön valmennuksesta vastaa viime kesän malliin seuran palkkaama kesätyöntekijä liikunnanohjaaja Antti Luusalo. Antin ohjaamina harjoitukset jatkuvat aina 6.8.2015 asti. Kesäharjoitusten tarkoituksena on herkkyyskausien ohjaamana edistää pelaajiemme fyysisiä ja yleisliikunnallisia ominaisuuksia, sekä laji – ja pelitaitoja eri ikäluokille sopivin tavoin.

Kesäharjoitukset pidetään Parkanon urheilutalolla ja jäähallilla sekä niiden ympäristössä. Harjoittelu koostuu eri pallopelien pelaamisesta, ketteryys-, liikkuvuus-, koordinaatio-, voima- ym. harjoittelusta. Eri ikäluokille harjoittelun osa-alueita painotetaan eri tavalla. Nuorimmilla pelaajilla pelit näyttelevät suurta roolia harjoittelussa, kun taas vanhimmilla pelaajilla fyysisten ominaisuuksien kehittämistä painotetaan enemmän.

Harjoituksiin pelaajan tulisi varautua seuraavin varustein:

  • lenkkarit (mahdollisesti harjoittelemme myös ulkotiloissa, joten lenkkarit tulee aina olla mukana, Crocseilla, sandaaleilla tms. ei voi harjoitella) 
  • sisäpelikengät (urheilutalolla, kengistä ei saa lähteä mustia jälkiä)
  • verryttelyhousut tai shortsit
  • jääkiekkomaila ja hanskat (jäähallilla)
  • salibandymaila (urheilutalolla)
  • juomapullo

Harjoituksiin pelaajan tulisi varautua seuraavalla asenteella:

  • olen motivoitunut harjoittelemaan innokkaasti enkä toimillani pilaa muiden harjoituksia, päinvastoin edistän ryhmähenkeä ja positiivista ilmapiiriä
  • kuuntelen valmentajien ohjeita ja teen harjoitteet heidän opastamallaan tavalla
  • ymmärrän, että harjoitteet kehittävät minusta taidokkaampaa jääkiekkoilijaa, enkä lannistu vaikka heti en joitakin harjoitteita osaisikaan
  • minulla on positiivinen mieli ja halu oppia uutta!

Antti työskentelee kolmen eri seuran yhteisenä valmentajana ja harjoitusaikatauluja laadittaessa on otettu monia eri tekijöitä huomioon yhteistyöseurojen kesken. Myös urheilutalon käyttövuoroja on haettu sen mukaisesti, että yhteistyökuviosta ja ennen kaikkea Antin työajoista tulevat järkevä kokonaisuus.

Lähtökohtaisesti joukkueiden harjoitusaikoja mietittäessä on ollut ajatuksena se, että harjoitusajat mahdollistaisivat monipuolisen eri lajien harrastamisen harjoitusvuorojen menemättä päällekkäin. Lisäksi tahtotilana on ollut että halutessaan junioreillamme tapauksesta riippuen on mahdollisuus 4 – 5 ohjattuun harjoituskertaan viikossa koko kesän ajan.

Kesäajan harjoittelusta emme peri erillistä maksua.