Hockey Bears Parkanon harrastekiekkosarjan mestariksi!

29.2.2016

Hönö´s Allstars kaatui maalein 5 - 1.

Sunnuntaina 28.2.2016 klo 16:30 pelatussa harrastekiekkosarjan finaalissa vastakkain asettuivat runkosarjan ykkönen Hockey Bears Virroilta ja runkosarjan kolmonen Hönö´s Allstars Parkanosta. Hockey Bears osallistui tällä kaudella ensimmäistä kertaa Parkanon harrastekiekkosarjaan ja joukkue pelasi siis heti itsensä finaaliin tavoittelemaan mestaruutta. Hönö´s Allstars oli finaalissa myös viime kaudella, mutta tällöin Nerkoo vei mestaruuden. Odotettavissa oli siis hyvätasoinen ja vauhdikas finaaliottelu, niin kuin tietysti pitääkin.

Ennakkoasetelmissa Hockey Bears oli lievästi voittajasuosikin asemassa, eikä vähiten runkosarjan pistepörssin kovin lukemin voittaneen Juha Kaipion ansiosta (34 + 17). Hönö´s Allstarsin tasavahva joukkue pystyisi kyllä antamaan kovan vastuksen, mutta mestaruuteen vaadittaisiin ennen kaikkea Kaipion poissa pitäminen maalipaikoilta.

Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti vauhdikas ja ennen kaikkea siisti peli. Jäähyjä ottelussa annettiin yhteensä 4 kpl, kaksi 2 minuuttista molemmille joukkueille. Finaaliottelun arvoisesti keskityttiin siis pelaamiseen eikä kummallakaan joukkueella ollut varaa jäähyilyyn. Ensimmäisen erän vei nimiinsä Hockey Bears kahdella Kaipion tekemällä maalilla, Hönö´s Allstarsin jäädessä vielä ilman. Toisessa erässä Kaipio viimeisteli ensin hattutempun valmiiksi ennen kuin Hönö´s Allstarsin Aarni Vataja veti suoraan Joonas Lehtiniemen syötöstä finaaliottelun komeimman maalin. Tilanne siis 3 – 1 ja mestaruus ei todellakaan vielä ollut tässä vaiheessa ratkennut. Hönö´s Allstars yritti vimmatusti kiriä maalieroa kiinni ja he saivatkin maalintekotilanteita aikaiseksi, mutta sisään paikoista ei vaan saatu.

Mestaruuden ratkaisi tällä kertaa henkilökohtainen maalintekotaito. Kaipio nimittäin viimeisteli vielä kolmannen erän loppupuolella 2 maalia lisää. Parkanon harrastekiekkosarjan mestaruuden siis voitti kaudella 2015 – 2016 Hockey Bears Virroilta lukemin 5 – 1 Kaipion tehdessä ottelussa kaikki joukkueen viisi maalia. Hönö´s Allstarsille viime vuoden tapaan hopeaa.

Pronssiottelussa vastakkain asettuivat White Devils Laviasta ja KuPa Ylöjärven Kurusta. Ottelu päättyi White Devilsin voittoon lukemin 5 – 0.

Parkanon Kiekko kiittää kaikkia joukkueita sarjaan osallistumisesta ja hyvin sujuneesta kaudesta sekä toivottaa vielä antoisia jääkiekkohetkiä loppukaudelle!