Tiedote koronatilanteen vaikutuksista Parkanon Kiekon toimintaan.

1.12.2020

Parkanon Kiekon kaikki harjoitus- ja ottelutoiminta sekä muiden tilaisuuksien järjestäminen on keskeytetty 28.11.-31.12.2020 väliseksi ajaksi.

Pirkanmaan ja Parkanon tämänhetkisen koronatilanteen johdosta Parkanossa julkiset tilat on päätetty sulkea ajalla 1.–31.12.2020.

Parkanon Kiekon kaikki harjoitus- ja ottelutoiminta, sekä muiden tilaisuuksien järjestäminen on keskeytettynä aikavälillä 28.11.-31.12.2020. Myös jäähalli on suljettuna 30.11.-31.12.2020 välisen ajan.

Parkanon Kiekossa seurataan tiiviisti viranomaisten sekä Suomen Jääkiekkoliiton tiedotusta ja -ohjeistusta. Seura linjaa toimintaansa muuttuvien tilanteiden mukaisesti viranomaispäätösten ja -suositusten sekä SJL:n ohjeiden mukaisesti. Toiminnan jatkumisen aikatauluista tiedotetaan seuran jäseniä ja sidos- sekä yhteistyökumppaneita, kun uutta tietoa koronapandemian jatkovaikutuksista harrastustoimintaan saadaan.

 

Jääkiekkoliitto tiedottaa

Jääkiekkoliiton liittohallitus on tiistai-iltana 1.12.2020 pitämässään ylimääräisessä kokouksessa päättänyt keskeyttää Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kilpailutoiminnan vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi ajalle 2.-31. joulukuuta. Päätös koskee kaikkia SJL:n järjestämiä sarjoja.

Harjoittelun osalta seurojen ja joukkueiden tulee noudattaa tarkasti yleisiä terveys- ja hygieniaohjeita ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia, jotka vaihtelevat merkittävästi alueellisen koronavirustilanteen mukaan.

Jotta sarjatoiminta saadaan vuoden alussa käyntiin mahdollisemman normaalisti, seuroja ja joukkueita kehotetaan harkitsemaan tarkasti joululomalle ajoittuvien turnausten ja pelitällien järjestämistä ja niihin osallistumista, vaikka tämä olisi alueellisten viranomaismääräysten puitteissa mahdollista.

Keskeytyksen vaikutukset sarjatoimintaan

  • Kaikissa sarjoissa syyskauden otteluista saatiin pelattua yli 75%
  • Sarjoissa, jotka jatkuvat tammikuussa, joulukuussa pelaamatta jääneet ottelut pyritään siirtämään ensi vuoden puolelle

Sijoitukset sarjoissa, jotka päättyvät joulutaukoon

  • Kuten syksyllä tiedotettiin, joukkueiden järjestys sarjataulukossa määritetään kaudella 2020-21 pistekeskiarvon (pisteet/ottelu) mukaan
  • Koska kaikista sarjoista ehdittiin pelata syksyn aikana yli 50 % otteluista, ei sarjapelien keskeytys aiheuta muutoksia sarjajärjestelmiin kevään osalta
  • Niissä sarjoissa, joissa piti joulukuussa pelata ristiinkarsintoja kevään sarjoihin, annetaan nousumahdollisuus kaikille joukkueille, jotka olivat sarjataulukossa ristiinkarsintapaikassa kiinni. Joukkueilla on mahdollisuus kieltäytyä noususta, jos talous tai pelaajamateriaali ei riitä.
  • Sarjatoiminnan toivotaan kaikilta osin jatkuvan tammikuussa, kevätkauden ohjelmat julkistetaan joulukuun aikana