Tiedote U19-ikäluokan ottelun RuoSkA/PK 83 – IFK Lepplax välikohtauksesta.

19.10.2021

Lauantaina 16.10.2021 Ruovedellä pelatussa U19-ikäluokan ottelussa RuoSkA/PK 83 – IFK Lepplax tapahtui rasistinen välikohtaus, jonka kohteena oli IFK Lepplaxia edustava pelaaja. Ruoveden ja Parkanon yhteisjoukkueen pelaaja esitti rasistisen solvauksen ihonvärin perusteella. Joukkueen paikalla olleen valmennuksen taholta välikohtausta on selvitetty välittömästi paikan päällä ja valmennus on esittänyt pahoittelut pelaajalle ottelun jälkeen. Asia on edennyt myös Suomen Jääkiekkoliiton kurinpidon käsittelyyn.

Parkanon Kiekko ry suhtautuu välikohtaukseen erittäin vakavasti ja pitää yhteisjoukkueen pelaajan käytöstä sopimattomana ja tuomittavana. Seuran johtokunta on käsitellyt tapausta ylimääräisessä kokouksessaan tiistaina 19.10.2021 ja on erittäin pahoillaan sattuneen välikohtauksen vuoksi. Parkanon Kiekko ry esittää osaltaan pahoittelut tapahtuneesta IFK Lepplaxin organisaatiolle ja anteeksipyynnön solvauksen kohteeksi joutuneelle pelaajalle. Parkanon Kiekko ry haluaa painottaa, että rasistinen käytös ja ajatusmaailma ei ole millään muotoa seuran arvojen mukaista tai hyväksyttävää.

Parkanon Kiekko perustaa toimintansa arvoille. Yksi seuran arvoista on suvaitsevaisuus. Seura on myös sitoutunut Kunnioita peliä-ohjelmaan, jonka keskeinen teema on lajin kaikkien toimijoiden välinen kunnioitus. Yhteisjoukkueen pelaajan käytös ei edusta Parkanon Kiekon arvomaailmaa eikä toimintaperiaatteita.

 

Parkanon Kiekko ry:n johtokunta