Tiedote toiminnan harjoittamista koskevista rajoituksista 7.1.2022.

7.1.2022

PSHP:n pandemiaohjausryhmä esitti 4.1.2022 aluehallintovirastolle tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista lievennettyinä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt asiassa päätöksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle tartuntatautilain perusteella, joka koskee kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkua ajalle 8.1.- 21.1.2022.

Päätöksellä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa mutta ei enää ulkotilassa. Tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.Tilat voivat olla auki vain ammattiurheilijoille sekä vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Valtioneuvoston päätöksellä koronapassin käyttö keskeytettiin 20.1.2022 saakka, joten Parkanon Kiekko ry:n toiminnassa ei ole koronapassin tarkistus käytössä.

 

Parkanon Kiekko ry:n toiminnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:

  • Toiminnassa noudatetaan voimassa olevia hygieniasuosituksia mm.  käsien pesu ja desinfiointi, vahva maskisuositus 12-vuotiaille ja vanhemmille jne.
  • Parkanon jäähalli on ko. aikavälillä suljettu yleisöltä. Seuran juniorijoukkueet voivat harjoitella jäähallissa ohjatusti. Vain toiminnan toteuttamisen kannalta välttämättömät toimihenkilöt voivat olla paikalla. Joukkueet huolehtivat itsenäisesti ovien avaamisesta ja sulkemisesta. 
  • Joukkueiden pelaajien tulee sijoittua pukutiloissa mahdollisimman väljästi. 
  • Joukkueiden kesken ei voi olla pelaajavaihtoa, harrastajien tulee harjoitella ja pelata vain omissa joukkueissaan. 
  • Parkanon Kiekon toiminnassa ei joukkueita jaeta pienryhmiin niiden vähäisen pelaaja- ja valmentajamäärän vuoksi. 
  • Aikuisten harrastustoimintaa ei voida toteuttaa jäähallissa. Ulkojäillä voi pitää aikuisharrastajien harjoituksia. Joukkueet voivat halutessaan varata vuoroja ulkojäiltä itsenäisesti Parkanon kaupungin liikuntatoimesta. Jäähallia ei voi käyttää tällöin pukeutumistilana. 
  • Seuran Edustus-joukkueessa ne pelaajat, jotka ovat syntyneet 2003 tai myöhemmin, voivat harjoitella jäähallissa joukkueen vuorolla. 
  • Leijona-kiekkokoulun osalta toimitaan nk. saattaja-periaatteella, eli yksi huoltaja voi saattaa lapsen kaukaloon ja poistua sitten jäähallista. Niin ikään lapsen voi noutaa harjoituksen päätyttyä kaukalon laidalta. Leijona-kiekkokoululainen tulee pukea mahdollisimman valmiiksi ennen halliin tuloa. Luistimet voidaan pukea pukukopeissa 2 ja 3 tai pelaaja-aitiossa. 

 

Parkanon Kiekko ry noudattaa toiminnassaan saamiaan viranomaisohjeistuksia ja on varautunut muuttamaan ohjeistuksia nopealla aikataululla tarpeen vaatiessa.