Parkanon Kiekolle uusi teroituskone.

25.8.2020Hankinnan mahdollisti Leader-Satakunta ja Parkanon Säästöpankkisäätiö.

Parkanon Kiekko ry hankki uuden profiloivan teroituskoneen elokuussa. Seuran vanha teroituskalusto oli alunperin käytettynä hankittua ja monelta osin käyttöelinkaarensa päässä. Teroituskoneiden käyttötunteja kertyy kauden aikana paljon ja vanhojen koneiden huolto- ja korjauskustannukset sekä käytettävyys eivät enää vastanneet tarpeisiin.  

Teroituskonehankinnan tavoitteena oli saada seuralle ajan- ja tarkoituksenmukaset välineet luistinhuoltoon, joiden käyttö- ja huoltokustannukset ovat matalat. Konehankinnassa oli tavoitteena päästä pitkäikäiseen ja kestävään ratkaisuun. Hankinnassa konsultoitiin mm. Suomen Jääkiekkoliiton huippuammattilaisia. 

Seura sai tukea teroituskoneen ostamiseen Leader Pohjois-Satakunta "Mitä tehtäis"-teemahankkeesta (tuen osuus 50%). Omarahoitusosuuden (50%) avustuksena hankkeeseen lahjoitti Parkanon Säästöpankkisäätiö. 

Laadukas ja varmatoiminen, sekä pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettu teroituskone olisi ollut suuri investointi pienelle seuralle. Nyt Leader-hanketuen ja Säästöpankkisäätiön avustuksen turvin seura sai hankinnan toteutetuksi ja pystyy näin ollen turvaamaan laadukkaan terähuollon niin jäsenistölleen, kuin myös kaikille muille jääliikuntaa harrastaville parkanolaisille ja lähikuntien asukkaille pitkälle tulevaisuuteen. 

Seura järjestää toiminnassaan mukana oleville huoltajille vuosittain terähuoltoon liittyviä koulutuksia. 

Teroituspalvelustamme voit lukea täältä.